HE

EN

השבוע בסל, 09/08/09

שלום יקרים

מי שהגיע מתישהו לביקור בגינה, ייתכן וראה שהיתה בצד הגינה ערימת סלעים גדולה.  הערימה כבר לא שם!  במקום הערוגות שהיו קצרות בחלק הזה עכשיו ארוכות, מלאות באדמה טרייה המעורבבת בקומפוסט מעובד טוב ומחכות לסבב אחרון של קיץ- קישואים ועגבניות.

אז ככה רגע לפני בוא הסתיו ועונת השתילה והזריעה לחורף, עוד גדילה קטנה של קיץ.  תיכף לפני שאני מספרת לכם איך הולכים השותלים לקראת החורף אספר לכם איך הולכים הקוטפים הקיץ הזה:

כזכור לכם השנה, אחרי לימוד מגידולי שנה שעברה, החלטנו להדלות בזמן כל מה שרק היה ניתן, או היה נראה לנו שיכול- ראו תמונות למטה:

  1. במשפחת הדלועיים זה כולל: דלעות טריפולי, הענקיות שעדיין לא הבשילו והגיעו לסלים.  הם כרגע מטפסים על קונסטרוקציה מעץ שנבנתה עבורם.  משם הם ממשיכים גם לעץ האלה, לגדר הגינה, לטרסה השכנה והלאה לכל דבר שגפיה הענקיות יכולות לתפוס, שזה כמעט הכל.
  2. הדלוריות המתוקות שלנו מסודרות יפה,  על הגדר שלהם.   מידי פעם אנחנו עדין מכוונים אותם קצת.
  3. המלונים- אחת ההפתעות הנעימות של השנה, גודלות ונתלות מקסים על הטיפיים שלהם!
  4. "מנהרת השעועית"- השעועית הירוקה הינה מטפסת מטיבעה.  יש לה קנוקנות [ (-: ] והיא כל הזמן עולה למעלה ומחפשת במה להיתפס, ברגע שהיא מוצאת היא מיד נתפסת.  מתוך חסכון או קמצנות במקום, שורות השעועית נזרעו קרוב מידי אחת לשניה.  השארנו מעבר צר לקטיף בלבד.  הגדרות שנתלו להדליה, ניתלו נמוך מידי מחוסר ניסיון כך שהם אינם מספקים את תאוות הטיפוס של השעועית הירוקה הזו שלנו.  מה שקורה זה שידיה הארוכות ממשיכות לחפש להיתלות ופוגשות בידיים מהשורות השכנות ומיידית הם מתפתלות אחת סביב השניה ומתחברות.  זה יוצר לנו מנהרה.  עלי השעועית לבידים ולא נעימים למגע אינטנסיבי לעור, אז אנו לובשים בגדים ארוכים וממש זוחלים במנהרות ומחפשים בסבך את התרמילים הדקים.  במנהרה אין תזוזת אויר גדולה… אך יש מה לנשנש.  מתקדמים לאט לאט תוך חיפושים, הזעה ונישנושים ויוצאים מהצד השני "מקושטים" במדבקות עלים על בגדינו ושערותינו.  ממש חוויה מגנדרת.  בדרך כלל בכדי למצוא את מירב התרמילים דרושות 2 זחילות בכל מנהרה.
  5. מתכון קייצי לסלט תפוחי אדמה על קליפתם: משרים 4 או 5 תפודים במי ברז לרבע שעה ורוחצים היטב. מבשלים במים או אופים בתנור עטופים ברדיד אלומיניום (עדיף). חוצים לאורך ופורסים לפרוסות דקות. מוסיפים הרוטב הבא: חצי כוס שמן זית, מיץ מלימון (כדאי להוסיף בשר הלימון), כף חרדל, 2 שיני שום כתוש (לפחות), מלח וכף, או שתיים, של פטרוזיליה קצוצה דק. מערבבים קלות, מכסים ומשאירים במקרר לשעה, או יותר. משפרים תיבול לפני ההגשה.
היי, אנחנו מחכים לך 🙂