HE

EN

שלום חברים, 19/04/09

שלום חברים

הרבה זמן שלא כתבתי לכם והיו הרבה התפתחויות ושינויים בגינה. הוספתי תמונות שמרג'ולן היקרה צילמה ב  http://maggiesgarden.shutterfly.com/

בשבועות האחרונים, בפרץ שמש וחום, האביב הגיע כיאה לפסח. עכשיו הכל רץ! ירקות החורף שמורגלים להרבה מים, גדילה איטית ומלחמה בקור, כמעט התרוקנו מהגינה והוחלפו בירקות קיץ. הברוקוליים והכרובים האחרונים פרחו משמחה ונתנו לנו לטעום ולראות כמה הם אחים מאותה משפחה. פרחי הכרוב שיוצאים פתאום מהראש העגול של הכרוב מאוד דומים לתפרחות ברוקולי קטנות וטעמם כמעט זהה.

השבוע בארגזים יהיו הקולורבי והסלקים האחרונים של חורף. מכיוון שניתן לגדלם רוב השנה פה בהר, שתלנו מחזור נוסף ונראה לי שאחרון מהם, במקום מוצל יותר. הקצת יותר קרירות תעשה להם טוב בניגוד לרוב ירקות הקיץ.

רוב ירקות החורף נקצרים ולא נקטפים כירקות הקיץ. חסה, כרוב, ברוקולי וכרובית נקצרים ומגיעים אליכם. קולורבי, סלק וסלרי נעקרים יחד עם השורש ונעלמים מין הערוגה. הרבה מירקות הקיץ כמו כל הדלועיים- קישואים, מלפפונים, דלעות ומשפחת הסולניים כמו עגבניות, חצילים ופלפלים נקטפים מהצמח וממשיכים לגדול ולגדל פירות חדשים, כך הם נשארים בערוגה רוב העונה.

ערוגה עוברת בין גידול לגידול "סידור"- קצת תיכוח, כמובן עישוב, העשרה בקומפוסט, עוד עישוב ושתילה או זריעה של משפחה וסוג שונה של גידול. כבר נשתלו קישואים, דלוריות , דלעת טריפולי הענקית ועוד כל מיני בתקווה ליבול של מוזרים וטעימים כמו שנה שעברה. עוד נשתלו חצילים, עגבניות של פעם ותמר, חסות ובצל ירוק. כרישה ושעועית ירוקה עדיין גודלים במגשים.

מחשבה רבה הושקעה במה לשתול ואיפה. בשביל פוריות האדמה וגדילה תקינה של הצמחים בצורה טבעית, לא טוב לגדל אותם סוגי ירקות זמן רב על אותו שטח. כל גידול זקוק לחומרים מסוימים מין האדמה וגם משאיר אחריו עקבות.

למרות היום הארוך יותר העבודה מרובה יותר. העשבים גודלים מהר וצריך לטפל בהם. הירקות צומחים מהר יותר וזקוקים ליחס ועזרה. השתילות והזריעות במרווחים קצרים יותר כי הכל גודל מהר. זה לא קיטור, להיות בגינה זו פשוט מתנה!!

 

אנשי נטף- היכונו לפרויקט הקומפוסט הגדול!

 

אני מצרפת עצומה לשמירה על הים http://www.atzuma.co.il/petition/eldaradato/1/

שבוע מצוין!
להתראות,
מגי

היי, אנחנו מחכים לך 🙂