בלוגינה
כרובית סגולה – סוד הצבע של המצליבים
הכרובית כבר ביקרה כאן לא פעם, אך למיטב זכרוני טרם הקדשתי מדור לכרובית הסגולה, כי היא פחות נפוצה במחוזותינו. למעשה,
אם תגגלו את המונח 'חציל אסייתי', יפתח בפניכם עולם מופלא של מתכונים בסגנון אסייתי. כלומר בסגנון עדות תאילנד, סין והפיליפינים.
תות השדה הוא צמח ממשפחת הוורדיים, כאשר מקורו של הפרי שממנו התפתחו זני תות השדה שאנחנו מכירים היום מהכלאה של
שורש סלרי – לשדרג את המרק מהשורש
כמו במקרה של שורש הפטרוזיליה שביקר במדור הזה בחודש שעבר, גם שורש הסלרי פותח לנו צוהר לעוצמה של גיוון זני,
חומוס מונבט – חומוס בלי תופעות לוואי
זו לא הפעם הראשונה (ומן הסתם גם לא האחרונה) שהחומוס מתארח במדור הזה. מדובר בצמח עתיר זכויות שבוית לפני למעלה
פלפל חריף – גיבור על אנטי בקטריאלי
למה הפלפל החריף, בעצם, חריף? אם זו נשמעת לכם שאלה אידיוטית בנוסח "למה הזברה לובשת פיג'מה?", כדאי שתחשבו שוב. אגב,