לעבור את הקיץ עם מוצרי טיפוח טבעיים
הקיץ פה, גם אם מדי פעם אנחנו זוכים לחסד של כמה ימים בהם מזג האוויר נעים (כן ירבו(), ואפשר לצאת החוצה גם ב-12 בצהריים לכמה דקות, בלי להסתכן בתוספת שכבות שיזוף. כל יום כזה מבחינתי הוא פחות יום שבו נצטרך לחבק את המזגן בכל הכוח וללחוש לו שירי אהבה, כי. כמה שאני מעריכה את פועלו של הטבע ואת מחזור החיים הטבעי, ועד כמה שאני מאמינה שהכל משתלב ולכל דבר בטבע יש זמן ומקום – עם אוגוסט בארץ בכל זאת קצת קשה ליהוא קשה!… ואם הקיץ כבר כאן – כדאי לקבל את פניו מוכנים, כדי להעביר אותו כמה שיותר בנעימות. מה שעוזר לנו במשימה הזו בדרך כלל הם מוצרי הטיפוח. אילהו הכי חשוב לבחור היטב לקיץ, ולמה כדאי לבחור מוצרים טבעיים?
באופן גורף, מוצרי טיפוח והגיינה שמכילים כימיקלים עלולים להזיק לבריאות שלנו. הם אולי נראים טוב, מריחים טוב, מגיעים באריזות מפתות ובמחירי מבצע, אבל מה שיש בפנים לא משמח את הגוף בכלל. אם תשלפו כל מוצר שהוא לבחירה מהמדף בפארם ותבדקו את רשימת הרכיבים, תוכלו לראות בקלות שמדובר ברשימה מאוד ארוכה, עם שמות שאוליכנראה יצלצלו מוכר רק למי שלמד קורסים בכימיה. אנחנו אולי אמנם מורחים את הדברים האלו על העור שלנו ולא מוסיפים לסלט, אבל העובדה היא שהם כן מגיעים לתוך מערכות הגוף, ולאו דווקא תורמים להן. אם תפנו לרוקחים (ורוקחות!) שמכינים מוצרי טיפוח טבעיים, הם יוכלו לספר לכם על הלקוחות שלהם שסיפרו להם שפתאום הם כבר לא סובלים מיובש, גירוד, אלרגיה וסימנים מטרידים אחרים – אחרי שזנחו את המוצרים הסינטיים הרגילים ועברו למוצרים טבעיים.
חלק ניכר מהמוצרים שיש בפארמים כוללים בעיקר מים. כן, כן, גם מותגי העילית שמשלמים עבורם הון תועפות כוללים – בעיקר מים. היות ולא רק התאים בגוף שלנו אוהבים מים אלא גם חיידקים למיניהם, יש צורך להוסיף חומרים משמרים, כדי שהמוצר לא יתקלקל לאורך זמן. הפאראבנים שייכים לקבוצה הזו של החומרים ( ethyl/butyl/methyl/propylparaben), ואפשר בקלות למצוא אותם בשמפואים, קרמים, סבונים, תחליבי לחות ועוד. למה אנחנו לא רוצים אותם על העור שלנו? בגלל הרבה סיבות, ואם לתמצת – הוא עלול להגביר את הסיכויים לתחלואה במיני מחלות שאף אחד לא רוצה לשמוע עליהן בסביבתו הקרובה. יתרונות בריאותיים עד כמה שידוע לי אין לו, אז למה להכניס אותו הביתה בכלל?
עוד חומר שכדאי להמנע ממנו הוא ה-SLS. בוודאי ראיתם על מוצרים טבעיים או טבעיים למחצה למיניהם, שמצויין על האריזה שהמוצר הוא ללא SLS. איך החומר הזה זכה ליחסי ציבור גרועים כל כך? ובכן, זהו החומר המקציף שיש במוצרי הטיפוח הסטנדרטיים – שמפו, סבון וכדומה. העניין הוא שמדובר בחומר אגרסיבי שמטרתו למוסס את הלכלוך והשומניות. לא רק שהוא הגורם לעור יבש אחרי מקלחת בחלק מהמקרים (מה שמוביל אותנו לאבסורד נוסף – למרוח קרם גוף מלא בכימיקלים כדי לטפל בבעיה שנוצרה כתוצאה מהכימיקלים בסבון), אלא שבנוסף, כדי לבדוק את התגובה לחומר, הוא נבדק על בעלי חיים. הניסויים עצמם שמבוצעים על בעלי חיים בעצמם עלולים לגרום לכאבי בטן גם אצל בעלי קיבה חזקה.
מה האלטרנטיבה? מוצרי טיפוח שטובים לגוף וטובים לסביבה. כאלו שמבוססים על צמחי מרפא ושמנים אתריים, שמיוצרים על ידי אנשים ועסקים שמאמינים שאפשר גם אחרת – להרגיש טוב, להראות טוב, להריח טוב על ידי שימוש במוצרים שלא סונתזו במעבדה ולא טופטפו לעיניים של אף ארנב. על חלק מהמוצרים הללו, רשימת הרכיבים הרבה יותר קצרה ומובנת: דאודורנט מכיל סודה לשתיה, שמן קוקוס ושמנים אתריים (שלנו ממכר ומומלץ! קיבלנו עליו שבחים מאנשים שאומרים שהוא לחלוטין נותן תוצאות כמו של "התותחים הכבדים" והסינטטיים). קרם הגנה אורגני מכיל, בתחילת רשימת הרכיבים – כלומר בכמות משמעותית, אלוורה; וגם שמן זית, חוחובה, שיאה ודברים טובים אחרים. בתרסיס נגד יתושים יש שמנים אתריים שמרחיקים את המעופפים האלו באופן טבעי, טובים לעור שלנו – ומתאימים לכל גיל!
לבריאות!
שלכם,
מגי וצוות הגינה
צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
עגבניות
חסה
סלקים כתומים
דלעת ערמונים
תרד תאילנדי
פטרוזיליה
תפוחי אדמה צהובים
פקוס
פלפלים חריפים
בצלצלים
דלורית
דלורית
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
מלפפונים
כרישה
סלרי שורש
וכוסברה
בסלי הפירות האורגניים:
ענבים ממש מתוקים
בננות
מלון
בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
אבטיח אישי
ועוד ענבים