HE

EN

כתומים אורגניים של קיץ

כתומים של קיץ….

דלעות אורגניות, סלי ירקות אורגניים, הגינה של מגי, אורגני
אני בעד מהפיכה. בואו נתחיל אותה בצעדים קטנים. קולינריים. למשל – נכריז שמרק כתום הוא בעצם של קיץ, ולא של חורף. מה רע במרק הזה קר? אני מבינה שלדלעת יצא שם של ירק חורפי – גראטן דלעת, מרק דלעת, פירה דלעת נשמעים כולם מאכלים מנחמים וממלאי בטן שכיף לאכול בחורף, וגם ההאלווין – ליל כל הקדושים הוא בחורף, אבל הדלעת גדלה בקיץ, באמת! לא רק זה, אלא שכדי שהיא תוכל לשרוד את החורף ולחכות עד שתחליטו להכין ממנה את המרק הכתום המפורסם, צריך לנקוט טריק מסויים שנקרא "הבראה". את הדלעת, באמת ככה, מבריאים: משאירים אותה בשדה כדי שתספוג עוד ועוד קרני שמש נעימות, כך שתהיה ספוגה בהן כל כולה ולא תתגעגע אליהן בחורף, ותוכל לארח לנו חברה במטבח עד הרגע הנכון. כתוצאה מההבראה הזו (שזה בעצם התרגום שלי למונח האנגלי – curing), הדלעת האורגנית מפסיקה להיות רגישה, ומפתחת קצת עור של פיל: באמת! היא נעשית קשה יותר ועם קליפה עבה יותר.

גם הבטטות האורגניות, שהן החצי השני במרק הכתום המפורסם של החורף, כבר גודשות את החנות וממלאות אותה בצבעים שונים – לא רק הכתום הקלאסי, אלא גם קצת אדמדם ואפילו סגול. מי שרוצה להכין מאלו אנטיפסטי, מזומנת לו חגיגה של צבעים, ומי שבענייני פירה – יכול לקבל פירה סגול משגע. אז בעצם, גם הבטטות מבריאות.  הבטטות שרק יצאו עכשיו מהאדמה מנוקדות בגלדים במקומות בהן הקליפה נפצעה.  מזיק זיהה את הבטטות המתוקות והמזינות וכמובן נתנו להם ביסים.  אך הבטטות הצליחו להגליד והן חזקות, מזינות וטעימות מאי פעם.

cyyv אורגניות, סלי ירקות אורגניים, הגינה של מגי, אורגני
הכתום של הדלעת האורגנית והכתום של הבטטה האורגנית מרמזים לנו על נוכחות מסיבית של בטא קרוטן בהן. לסינים הכתום הזה באמת מרמז שמדובר בירק "מחמם" שמקומו בחורף, ולנו – שאם נאכל אותן נקבל מנה טובה של ויטמין A. הבטטה שמחה על הצבע הכתום היות והיא מוגנת מנזקי חמצון, ואנחנו שמחים עליו בגלל נטרול הרדיקלים החופשיים – וגם מפחיתים את הסיכון למחלות לב, וסיכון לסרטן. מעבר לויטמין A, היא גם עשירה בויטמין C (ולכן מערכת החיסון שלנו שמחה בנוכחותה), ויטמין 6B, מגנזיום, סידן, אשלגן וברזל. בקיצור, קומפלקס של בריאות. עיקר הויטמינים נמצאים בקליפה, לכן כדאי לשטוף אותה ביסודיות, לשפשף טוב-טוב, אבל לא לקלף. הבטטה היא ירק די קל לעיכול, וגם נחשב לדיאטטי – ולכן לפעמים ממליצים לשלב אותה בשלב הטעימות, לתינוקות שעדיין אין להם שיניים…

בקיץ, בדיוק בשביל אותם ימים שבהם רוצים להכין משהו מהיר, פשוט, ושאפשר לאכול אותו לצד סלט ירקות בטחינה, אפשר להכין בטטה אפויה: 45 דקות בחום של 200 מעלות בתנור, אחרי שדקרתם אותה במזלג מכל הכיוונים. אחרי שהבטטה מתקררת קצת, חוצים מלמעלה, מזליפים שמן זית, מלח-פלפל, ונהנים.
ארכיון הבטטות האורגניות שלנו ועוד אחד על בטטה אורגנית.

אז שיהיה לנו יום כתום!

לבריאות!

שלכם,

מגי וצוות הגינה

 

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים, טיוטה בלבד:

דלעת אמורו

תפוחי אדמה

ריג'לה

תרד תאילנדי

פטרוזיליה

חסה

עגבניות

מלפפונים

סלקים

פלפלים

 

בסלי הירקות הגדולים, גם

כרישות

בטטות

פלפל חריף

בזיליקום

 

בסלי הפירות האורגניים:

אבטיח אישי

בננות

ענבים

 

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

פפאיה

ותפוחי עץ

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂