קיץ, קיץ, קיץ, קיץ…כבר מרגישים הקלה בחום. פה ושם עננים. מוקדם בבוקר חשוך יותר, ערפילי ולח יותר. היום הארוך בשנה היה ה 21.6 והימים מתקצרים.
אבל אמצע היום לוהט ומבט בשדות מראה זאת. חלקם ממש כרגע בשיא שלהם- מנגו (יש צלקות מהברד שהיה, אך זה לא משפיע על טעמם ועסיסיותם המדהימה שכ"כ מתאימה לנו עכשיו) גם הבטטות שממש עכשיו יוצאות מהאדמה הגלידו מפצעים שקרו להם בתוך האדמה. לא יפים כ"כ, אך מלאי הזנה וטעם….לירוקים עדיין קשה, אבל כבר מרגישים ו"מריחים" את השינוי. ימי אמצע קיץ- "עונת המלפפונים"- תקופה שקטה, שבה צריך פשוט לצרוך את מה שבעונה- תפוחים, אגסים, מנגו, אננס, עגבניות, מלפפונים, חצילים… זמן הכנה לקראת השינוי הקרב.
ילדים? חופש? אוכל!
אננס וקובו 🙂
אמרה חברה טובה שלי – "פתאום הבנתי שהעובדה שהם בבית, אומרת שגם צריך להאכיל אותם. שלוש פעמים ביום!" ובכן, היות והפתרון הכי טוב למצב מורכב הוא לוגיסטיקה מתוכננת היטב (לפחות ככה אני מנצחת את הילדים שלי בטאקי), גיבשתי כמה רעיונות איך אפשר לצלוח, כולל להאכיל את הילדים בריא בלי לוליינות מטבח מתקדמת, את חודש אוגוסט הידוע לשמצה (כי לא רק שהילדים בבית, גם חם ) שמעתי שבמקור, מטרת החופשה היתה בכלל לאפשר לילדים לעזור להורים במשקים החקלאיים ובאמת מגיעים אלי המון הורים שרוצים שאעביד את ילדיהם. אז קדימה, בואו נשכור מדריך ונשלח את כולם לגינה!
ארוחה # 1פירות, פירות, פירות- הם כבר מוכנים לאכילה והגשה והם תזונה ממש מיטבית!
שמתי לב שכשהם חתוכים על השולחן הם "נעלמים" בצורה מסתורית. גם הרעב פוחת והשמחה והרוגע עולים. באמת, מחקרים מראים שאכילת פירות מרגיעה. בטוח היא מקלה על מערכת העיכול שלוקחת מאתנו הרבה מאוד משאבים, למרות שאנחנו רגילים אליה וכבר לא מתייחסים לזה. פירות יחסית קלים לעיכול.
גרנולה, אגוזים וזרעי דלעת וחמניה….. בננות, שתי כפיות ממרח שקדים, שבבי קקאו, ושלושה תמרים, וקיבלתם יופי של שייק לבוקר, מלא בשומנים טובים, חלבונים ופחמימות זמינות. אפשר בקלות להפוך את זה לירוק עם קצת עליים, תפוח, סלרי, לימון… אם כמות הפירות המתוקים גדולה יותר, זה תמיד יוצא מתוק וטעים ואם נשאר אפשר להקפיא כארטיקים, שתמיד טוב שיש בבית בתקופה הזו.
ארוחה # 2 סלט שוק בתוספת דגן מבושל קר. . אפשר גם קינואה – בזמן שהיא מתבשלת קוצצים ירקות, כמו לסלט "שוק" – עגבניה, מלפפון, גמבה, וכדאי לצרף גם אבוקדו, ויש ארוחה. בתור שתיה מרעננת, ובמקום שהילדים יתפתו לכל המוגזים המרעין בישין, אפשר לחזור למקורות ולהכין "קומפוט" – במקום לבשל פירות, אפשר פשוט למזוג מים רותחים על כמה חופנים של פירות יבשים ולתת להם להצטנן. מי שאוהב מתוק, יכול להוסיף דבש.
שרדתם עד ארוחת הערב? בטוח שלאף אחד אין כוח לבשל. בשביל זה המציאו מתכונים של "שגר ושכח": תירס (אם יש סיר לחץ, זה בכלל מהיר), אנטיפסטי (שזה שם מתוחכם למדי לחציל, קישוא, גמבה, בטטה וסלק שפרסתם, הזלפתם מעט שמן והכנסתם לתנור) וסלט ירקות – וגם הפינה הזו סגורה.
שיהיה קיץ קריר (עד כמה שאפשר תחת אקלים ים תיכוני מתחמם) לכולנו.
לבריאות!
מגי וצוות הגינה שלכם
צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):
חצילים
עגבניות
חסה
מלפפונים
בצלים
דלעת
דלעת ספגטי
תפוחי אדמה
ופטרוזיליה
בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
תרד
שעועית ירוקה תאילנדית
ובטטות
בסלי הפירות האורגניים:
אגסים
תפוחוני גאלה בהסבה
ומנגואים
בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
עוד מנגו
ובננות