הי חברים
קודם כל, שוב מצטערת, אני כותבת לכם מוקדם מפני שהשבוע, בגלל החג אני צריכה לקבל שינויים ודילוגים עד יום ב' ב 7:00 בבוקר!!!. ברור לי שזו לא שעה נוחה, לכן אני שולחת מוקדם. בבקשה, אם אתם לא נמצאים או שתרצו תוספות לארגזכם אנא הודיעו לי מוקדם!!!
עוד הודעה לפני העידכונים מהגינה- אני רוצה להתנצל על האיחורים במשלוחים בשבועות האחרונים. בהתחלה קשה מאוד למצוא את כל הכתובות. אלי שלנו החל ללמוד בימי רביעי ואיציק, שמתחלק איתו, מחזיק מעמד בגבורה!
השנה אותותי חילופי העונות היו פחות ברורים לי מאשר בשנים אחרות. לפני כשלושה שבועות ירדו נוזלים מהשמיים בכמויות מדהימות!! כן ירבו! עבדנו בגינה בבוץ רציני, ואני לא מתלוננת, בכלל לא, גם אם הגינה לא יכלה לספוג כמויות כאלה, אני מאוד מקווה שהם הגיעו למאגרים הכלליים של כולנו. ממש שבוע אחריו קיבלנו שרב כבד, מה שמאוד מבלבל את גידולי החורף. עכשיו שוב מסתמן חורף ???
כשכוחות העל מפתיעים אותי, אני תמיד מחכה לנסות להבין מה קורה, הרי הטבע תמיד מאזן את עצמו, אם לא – לא היה קיים. אי אפשר לשפוט באותו רגע, כי אין מצב שנבין מה קורה. בכל מקרה ותמיד, זה גדול עלינו…
אז אני נותנת עידכונים: די ברור שהפול שלנו קיבל מכות שהפילו את פרחיו. מפני שלא נראה שיהיה חורף נוסף, והוא הרי גידול חורף, לא יהיה יותר פול. באסה.
רוב משפחת הכרוביים הינם צמחים יחסית נמוכים בעלי עלים עבים. הנמיכות הזו עוזרת להם לעמוד בפני רוחות וכך אינם נשברים, כמו הפול. העלים העבים גם מבורכים בזה שהם יכולים לקבל הרבה גשם מבלי לספוג אותו. הטיפות נשארות שלמות עליו ופשוט נוזלות לקרקע.
ועכשיו אנחנו בחמסין ועכשיו לא..אורגני..
הקיצוניות
הברוקולוי ואחיו, ששנה שעברה היה מעט מידי מהם , השנה לשמחתי (נראה לי) היה מספיק אך בשבועות האחרונים הוא ממהר לפרח, בגלל החום. אנחנו אוהבים לאכול את ניצניו הלא פתוחים, הלא פורחים, כך שכשהוא ממהר בגלל החום (הוא צמח של חורף) זה לא בדיוק עוזר לנו. הוא רוצה ישר להזריע ולהבטיח את הדור הבא, מבלי להתחשב בעובדה שאנו רוצים לאכול את ניצניו. בקיצור נראה שזהו סופו של הברוקולי …
השום הירוק, שהשנה שתלתי כמות כפולה ממנו, לא מצליח להחזיק מעמד בלחות הגבוהה הזו והפיטריות שמאוד נהנות מהרטיבות, מנצחות אותו במרוץ. קיוויתי השנה לשמור חלק מהתוצרת כשום יבש..
כל מיני השורשים, יודעים לשמור על עצמם בקור. היו לילות בשבועות האחרונים שהיו ממש קרים. הירקות שלנו נמצאים בחוץ ומתמודדים עם כוחות הטבע לבדם. כמובן שאנו עוזרים להם כמה שאפשר ע"יחיפויים, שתילות וזריעות במקומות מתאימים ובעיקר גידול לפי עונה. זה חשוב לבריאות האיזון שלנו ומפני שכך אפשר לנצל את כישרונם הטבעי של הצמחים. לדוגמה-השורשים מצליחים במיוחד בחורף מפני שהם נמצאים ב"מקלט" שלהם מתחת לאדמה. העלים בחוץ וגם אם יש להם יחסית מעט מהם, הם סופגים בכישרון כל טיפת אור. בדר"כ צמחים מעבירים את הסוכרים לעלים ולגבעולים שלו בכדי שיצמחו ויתפתחו. כשקר בחוץ והוא מזהה מצב קשה, הצמח מוריד את אותם הסוכרים שלו למקום בו יוכל לשמור עליו הכי טוב, שזהו השורש שנמצא ב"מקלט" אורגני מתחת לאדמה. אז כמובן אנו נהנים מסלקים, גזרים וכו' עוד יותר מתוקים וטעימים. ככה אני יודעת (וטועמת) שהכי נכון לגדל אורגני לפי עונה.
בשבוע האחרון, עשינו מעין ניקיון פסח בגינה. עשבים עשבים, יפים, מריחים מצוין ומנסים להזריע בשפע, יושבים בערימות ותיכף ישמשו אותנו כחיפוי לאדמה. הם ישמרו על הלחות שנמצאת בה ויעזרו למנוע נביטה של עשבים חדשים.
ובכלל רציתי לשתף אותף בחוויית קבלת האור הראשון.
זה לא כ"כ עובר בתמונה…..
אני מאחלת לכולנו שנהיה חופשיים מכל השיעבודים שלנו ואני מודה לכם שאת מאפשרים לי
חופש מסוים.
תודה!
חג שמח
שלכם,
מגי
בארגזנו השבוע , ממש קשה לצפות:
חסה
עגבניות
מלפפונים
בצל ירוק
סלרי עלים כנראה
שום ירוק קצת יבש כבר
סלק או גזר
מנגולד
תפוחי אדמה
פטרוזיליה
בגדולים גם:
כרוב
פלפלים?
גזר או סלק
וכרישה כנראה
בסלי פירות:
פרי הדר
אבוקדו
ובננות