HE

EN

בננות אורגניות חלק א'

ירקות אורגניים יהיו מעולים בעונתם…גם פירות אורגניים…

פירות אורגניים , הגינה של מגי , ירקות אורגניים הביתה

כבר כמה שבועות שהבננה מככבת בטעמה, בשיא עונתה, בזמינות ובחבילה המדהימה שהיא מגיעה בה… הטבע יוצר גם את החבילות המושלמות ביותר.

ממשיכים עם "קח פרי אורגני ותהייה לי רגוע.." 🙂 בננה!

הבננה היא אחת הפירות הראשונים שכולנו אוכלים ומאכילים בה את עוללינו. וזה לא סתם.

מעבר לטעם מתוק ומזמין (כדאי שגם מי שחושב שאינו אוהב בננות, יטעם מהם בעונה זו) הבננה היא אוצר של חומרים חיוניים לגוף. זהו פרי עשיר באשלגן, מגנזיום, ברזל ,ויטמני B, חומצות אמינו, סיבים תזונתיים ועוד המון דברים טובים…..

בשפות מסוימות היא נקראת פרי האושר 🙂 אולי בגלל שעשירה בטריפטופאן שהוא חומצת אמינו שהינו החומר גלם לסרוטונין שנקרא גם הורמון האושר: משפר את מצב הרוח, מקל על כאבים, מפחית רעב ומשפר את איכות השינה. בננה מכילה שליש מהכמות המומלצת היומית של ויטמין B6 שהכרחית לפעילות המערכת העצבית, למצב נפשי מאוזן ולשינה תקינה…. בטח שנותנים אותה לתינוקות לאכול. היא מרגיעה ומזינה, אבל לא רק בגלל זה…

גם ספורטאים זוללים את פצצת האנרגיה הזו. בבננות כמות גבוהה של סוכרים, משלושה סוגים וביחד עם הפחמימות המצויים בה, היא נותנת אנרגיה זמינה לזמן ממושך. היא גם מטיבה לשרירים ולהתאוששותם הטובה אחרי אימון אינטנסיבי.

בננות עשירות בברזל שמעודדות ייצור המוגלובין. טובה למניעת אנמיה.

בארה"ב אישרו למשווקי הבננות לטעון שהפרי מסייע בהפחתת סיכון ליתר לחץ דם ולשבץ. הבננה נחשבת "מלכת האשלגן" מה שעוזר להסדיר את קצב הלב ששולח חמצן למוח. כאשר אנו בלחץ וקצב חילוף החומרים עולה או כשאנו מזיעים הרבה, אנו מאבדים אשלגן וחייבים לקבל אותו דרך האוכל. הבננה תחזיר לנו ממנו.

מחקרים הראו שאכילת בננות משפרים את הזיכרון לטווח ארוך ושאכילת בננה בבוקר מסייעת לתלמידים להיות ערניים ומרוכזים יותר.

בננות ומערכת העיכול:

צרבת ואולקוס – הבננה בסיסית כך שהיא מקלה על שניהם ומאזנת קיבות חומציות.

עצירות- דווקא לא! הבננה עשירה בסיבים תזונתיים שמסיעים לפעולה תקינה של המעיים.

לעור- ניתן להפחית גירוי ונפיחות מעקיצות יתושים ע"י שפשוף האזור בחלק הפנימי של הקליפה. אפשר לנסות להיפטר מיבלות ע"י הצמדת החלק הפנימי של קליפה ליבלת עם נייר דבק.

עכשיו תשאלו אותי למה קופים נראים בדר"כ רגועים ושמחים…:)

אזה הינה טיפ קטן מהם לפתיחת בננה:

לוחצים ממש על הקצה קצה (ההפוך מזה שמחבר את הבננה לגוש. לא הקצה שאנו רגילים לפתוח דרכו את הבננה) ואז נוצר חריץ ואפשר לפתוח את הבננה בקלות. הכי בריא לאכול בננה צהובה אפילו קצת חומה.

 

בננה אורגנית , הגינה של מגי , ירקות אורגניים הביתה

הבננה נקראת גם "תאנת חווה" ומסופר עליה שאדם וחווה לקחו אותה איתם כשגורשו מגן העדן, גם כמלבוש (באמת יותר מתאים כלבוש מבחינת הגודל והמרקם מאשר עלה תאנה) וגם כמאכל.

בננה אורגנית , הגינה של מגי , ירקות אורגניים הביתה

הבננה מוכרת לאדם כמאכל מהתקופה הפרי היסטורית ועדיין היא המאכל הבסיסי של תושבי ארצות טרופיות רבות להן היא טבעית. ישנן ארצות באפריקה בהן אדם אוכל בממוצע 300 ק"ג בננות בשנה.

ישנם מינים רבים של בננות שבחלקן העמילן אינו הופך לסוכר ועל כן משתמשים בהם בבישול. בננות אלו נקראות "פלנטיין" .

 

יש לי עוד הרבה לכתוב על בננות והעונה רק התחילה, אז צפו לבננות חלק ב'.

בינתיים שיהיה שבוע רגוע, מזין ומתוק!

שלכם

מגי וצוות הגינה.

 

צפוי לנו בסלי ירקות אורגניים (טיוטות בלבד):

פול ירוק

קישואים

חסה

מלפפונים

עגבניות

צנוניות

סלרי

גזר

בטטה

וצרור לפת- כדאי לאכול גם את העלים

 

בסלי ירקות אורגניים גדולים גם:

כוסברה

קייל

תרד ניו זילנדי

ותפוחי אדמה

 

בסלי פירות אורגניים:

בננות 🙂

תפוזים

ופומליות

 

בסלי פירות אורגניים גדולים גם:

תותים

אבטיח מיני

ואבוקדו

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂