HE

EN

דובדבנים אורגניים, לא צריך קצפת

הדובדבן האורגני שבקצפת… (בעצם, הקצפת רק מקלקלת)..

דובדבנים אורגניים בסלי הפירות האורגניים שלנו, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

דובדבנים, כ"כ טעימים- בד"כ נמצאים בעונה מקסימום חודשיים. מלאים באשלגן, ברזל, סידן, מגנזיום ויטמינים AוC אומגה שמאזנים הורמונים, נוגדי חמצון כמובן ועל כל זה למעלה למעלה, הם גם מרגיעים את המערכת העצבים ותורמים לשינה טובה. כן, ממש קח פרי ותהייה לי רגוע ובריא!!

 

סאקוּרָה הוא השם היפני לעץ דובדבן נוי, הוא סמל מוכר של יפן שמסמל את היופי והארעיות של החיים שיכולים לחלוף בין רגע ועוד בשיא הפריחה. כפי שפרח דובדבן נושר מהעץ בשיא יופיו. פרח הדובדבן הינו הפרח הלאומי של יפן.

פרחי הדובדבנים אורגניים בסלי הפירות האורגניים שלנו, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

פריחת הדובדבן שם, היא הרבה יותר מתופעה בוטנית יפה.

הימים שקודמים לפריחה מסוקרים ומפורסמים ומלווים בהתרגשות, במתח ובתשומת לב למזג האוויר, שמא צפויות רוחות חזקות או גשם שיכולים להעיף את הפרחים ולקצר את משך היופי והפסטיבלים שמלווים אותו.

ביפן גדלים יותר מ-400 מינים של דובדבנים, כאשר רובם אינם מניבים פרי אכיל.

פרי הדובדבן עצמו מסמל ביפן הקרבה עצמית ונקשר לסמוראים. צבעם האדום מסמל את דמם.

באנגליה נטיעת עץ דובדבן ליד הבית תביא מזל ואוהבים שנפגשו תחת עץ דובדבן הם ברי מזל.

לשמו של הפרי באנגלית cherries 2 הסברים: מגיע משם של עיר עתיקה ביוונית שהייתה באסיה הקטנה kerasos. או מהמילה היוונית לקרניים, שכן ביוון האמינו שהדובדבנים מעוררים תאווה. תאופרטוס, בן אסיה הקטנה במאה ה 4 לפנה"ס, פילוסוף (תלמידו ויורשו של אריסטו) חקר גם צמחים ויהודים והעיד בכתביו על גידול דובדבנים ביוון וברומא.

מוצא הדובדבנים הוא הרי קווקאז ובין הים השחור לים הכספי. מעבר לכך שבני האדם העבירו אותו ממקום למקום הוא גם התפשט בעזרת ציפורים שנשאו את זרעיו. בימי הביניים הדובדבנים גודלו בעיקר במנזרים ורק במאה ה16 התפשטו לאירופה ולאחר מכן לאמריקה. צפון תורכיה וצפון איראן הם המגדלים הגדולים של דובדבנים של ימינו.

דובדבנים אורגניים טריים הם כ"כ טעימים שלא צריך עוד סיבות לאכול אותם, אבל הם גם שופעים בבריאות וחיזוקים!

נוגדי אלרגיה, משככי כאבים ואנטי דלקתיים (מפרקים, דלקת בכיבה..) וגם נקשר להיגיינת הפה. נוגדי שיעול ומאזנים כולסטרול. בני שבט ההוזנה מפקיסטן, שאוכלים מָאחלְב שמיוצר מגלעיני הדובדבנים, אף פעם לא חולים בסרטן…

סקורה דובדבנים אורגניים בסלי הפירות האורגניים שלנו, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

אחסנו את הדובדבנים האורגניים במקרר כשבוע. לאחר מכן ניתן להקפיא עד לכשנה. כדאי לגלען אותם קודם ע"י החדרת צ'ופסטיק דרך הפרי- או ע"י מכשיר מיוחד שיש עבור זה.

ניתן להכין מהם ליקרים, קומפוט ומלא קינוחים ואפילו חמוצים, אך באיראן הדובדבנים הם מתחברים קבוע בטבעיות לאורז.

שיהיה שבוע מתוק ומלא במחזקים טבעיים ואושר בריא.

לבריאות! שלכם,

מגי וצוות הגינה

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים, טיוטה בלבד:

חסה

כרישה

תרד ניו זילנדי

סלרי

ברוקולי

סלק

עגבניות

מלפפונים

קולורבי

תפוחוני אדמה

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:

בצל ירוק

עגבניות שרי

שומר

???

בסלי הפירות האורגניים צפוי:

בננות

מלון

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

אפרסקים

ואשכוליות אדומות

 

היי, אנחנו מחכים לך 🙂