HE

EN

פירות קיץ אורגניים

לקראת סוף שיא החום…כולי הערכה לירקות האורגניים והפירות האורגניים האמיצים והחזקים שנמצאים כל היום בחוץ בשמש ולאנשים (המצויינים כמוהם!) שעוסקים במלאכה 🙂

פירות קיץ אורגניים, אורגני עד הבית, הגינה של מגי

 

פירות הקיץ העסיסיים מחזירים לנו קצת אנרגיה וכוח. כשאני אומרת פירות אני מתכוונת לפירות מבחינה בוטנית, במובן הרחב שלה: פרי הוא איבר מהצמח, הנוצר מהפרח ומכיל בתוכו זרעים. כתבתי על פרי וירק פה.

חלק מפירות הקיץ שבשיאם עכשיו: שזיף, ענבים, אגס, פפאיה, מלון וכל שאר הדלועים- מלפפון, קישוא, וכל סוגי הדלעות- ערמונים, דלורית… כן, כן הם פירות, בדיוק כמו עגבניה, חציל ופלפל…. הרשימה רחבה ביותר, הם כולם מכילים בתוכם זרעים ולכן הם פירות. תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם מכינים סלט ירקות ישראלי- עגבניה ומלפפון הם בעצם פירות 🙂

תקראו להם איך שתקראו, העונה כרגע שופעת בתוצרת עסיסית המכילה בתוכה זרעים.

הפירות ברשימה שגדלים על שיחים גדלים בגינות ובשדות. הצמח נשאר בגינה זמן מסוים (עונתי) וממשיך להפיק עוד ועוד פרחים שהופכים לפירות עד שסיים לתת את פירותיו או שהעונה כבר אינה מתאימה לו והגידול אינו יכול להמשיך.

הפירות ברשימה שגדלים על עצים באים בגל גדול ואז נגמרים. עם זאת בשווקים הקונבנציונאליים ניתן למצוא אותם למשך עונה ארוכה יותר מאשר זו שבשוק האורגני. זוכרים שאני כותבת לכם כבר מספר שבועות שצריך מהר, מהר לתפוס אותם?

בחקלאות אורגנית איננו מאריכים את חיי המדף של הפירות על ידי תנאים מלאכותיים. בחקלאות הקונבנציונאלית פיתחו כל מיני שיטות המאריכות את חיי המדף של הפרי. כמו למשל שליטה על רמות הגזים בתאי האחסנה של הפירות, ובכך פגיעה בתהליך הטבעי שהפרי אמור לעבור. עוד דוגמה היא כיסוי הפרי בדונג כדי למנוע איבוד נוזלים, מחלות והבשלה. תהליך זה גם משפר את מראה הפרי. בנוסף, פותחו מגוון תכשירים כימיים, המרוססים על הפרי, או שנטבלים בתוכו, לאחר הקטיף, המצליחים להאריך חיי מדף, כמו קוטלי פטריות ותכשירים הורמונאליים. חלקם חודרים לתוך רקמת הפרי ופועלים בתוכו ולא על פני השטח (ולכן גם שטיפה במים ובסבון לא תנקה חומרים אלו, הם נשארים בתוך הפרי!!).

כל זה כמובן נוגד את הגישה האורגנית ושימוש בחומרים אלו זה לגמרי אסור. פרי וירק אורגני נקטפים בעונתם וכל הרעיון הוא שיגיעו לצרכנים נקיים ובריאים.

אז מה עושים בבית?

1.עקרון מנחה באורגני זה הרעיון של לאכול את התוצרת בעונתה כאשר היא טריה ובריאה.

2. כל תוצרת בשלה נכנסת במהירות למקרר, בכדי להאט את התהליך הטבעי של ההבשלה.

אני משאירה מחוץ למקרר, שהילדים יראו ויאכלו, רק חלק קטן מהפרות. אני אוהבת שיש בחוץ סלסלת פרות גדולה, צבעונית ומזמינה, אך בקיץ למרות השפע הסלסלה שבחוץ מוחלפת בסלסלה קטנה יותר ורוב הפירות מחכים במקרר. אני דואגת למלא אותה שתמיד יהיה משהו מזמין לדיירי הבית, אך רוב התוצרת תחכה במקרר.

3. מכיוון שעונת הפירות קצרה, תפסו אותם מהר ואחסנו בקפידה אצלכם בבית בצורה הגיונית ולא רעילה. עוד על אחסון ירקות ופירות (כולל ירוקים שמאוד קשה להם עכשיו).

 

שבוע טוב והתחלות מרגשות וקלות,
שלכם ולבריאות!
מגי וצוות הגינה

 

צפוי לנו בסלי הירקות האורגניים (טיוטה בלבד):

דלעת
בזיליקום
מלפפונים
עגבניות
בצל
בטטות
תפוחי אדמה
חסה
עגבניות שרי
פלפלים

 

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:

גזר
פטרוזיליה
חצילים
ודלורית

 

בסלי הפירות האורגניים:

אפרסקים
ומנגו

 

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:

אגסים
ומלון

היי, אנחנו מחכים לך 🙂