HE

EN

מי יאכל את כל הדשא הזה? אני

שבוע טוב!

קודם הודעות, הודעות.  תחזיקו מעמד 🙂

מנגולד אורגני, הגינה של מגי, אורגני עד הבית

הפצה– אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים ורוצים להרחיב את זה לעוד אנשים.  אל חלקיכם אנחנו מגיעים ממש במיוחד והיינו רוצים עוד לקוחות מאזורכם.  נשמח מאוד להגיע אל שכנים שלכם, לקוחות מהקהילה שלכם, מבתי הספר, מהגנים, חברים בפייסבוק…אתם אוהבים אותנו?  יאללה הפיצו אותנו!  תודה!!

דמי משלוח– למרות עליית מחירי הדלק ושאר הוצאות הרכב הרבות והשכר בשנים האחרונות, דמי המשלוח שלנו נשארו קבועים מההתחלה!!!

בתחילת 2017 דמי המשלוח יעלו ב 8 ₪.

=================================================

העולם מתחלק (כמעט) לאלו שאוהבים את ירקות העליים ולאלו שלא בדיוק מחשיבים אותם כאוכל.

עם בוא הסתיו ותחילת החורף, יש המתרגשים עם חזרתם ויש המתייחסים אליהם כתבלינים/ קישוטים ולא כ "ירקות אמיתיים".

פעם היו פטרוזיליה, חסה ואולי תרד… אבל כיום שלל הירוקים מתרחב עוד ועוד.

העליים אולי דומים בזה שהם כולם אותו חלק מצמח, אך הם באים במגוון טעמים רחב מאוד. אני ממש מזמינה אתכם לתת להם הזדמנות ולהנות!

כמגדלת עבור יותר ממשפחה אחת, עניין העלים נעשה לא פשוט כ"כ. זה קצת דומה לנושא הכוסברה. יש האוהבים אותם מאוד, מחכים להם בקוצר רוח, לכל סוג וכמה שיותר וגם מספרים לי מה הכינו עם כל עלה ועלה, כולל את העלים שהיו מחוברים ל"ירק האמיתי" כמו עלי הגזר הצבעוני האורגני בשבוע שעבר.

לעומתם, יש את אלו השואלים אותי למה בכלל קיבלו עלים מחוברים ל "ירקות האמיתיים" או כמו שהבן שלי אמר, כשראה אותי מעמיסה את המקרר הביתי:"מי יאכל את כל הדשא הזה"?

חשבתם שאני לא פוגשת את אותם הקשיים בנושא אוכל כמוכם?

 

אז קצת עליהם (למרות שאפשר לכתוב מלא מלא)

1. קודם כל, את כל העליים שאתם מקבלים, גם אלו המחוברים לשורש (כמו בסלק, גזר, צנונית) או מחוברים לגבעול מעובה (כמו בקולורבי או בשומר), או מחוברים לפרחים (כמו בברוקולי ובכרובית) ניתן וכדאי לאכול!!

2. בכלל, את כל הירוקים שאתם מקבלים ניתן לאכול טרי וחי. ייתכן שחלקם קשים או גסים או מרים או חריפים מידי לטעמכם לאכילה טרייה, אז בישול קצרצר יעדן את כל זה.

3. אין סוף למה שאפשר לעשות איתם: להקפיץ, לאדות, מילוי לפשטידות, בורקסים, למלא אותם בעלים, קטניות… מרק, מיץ…. חביתיות, לעטקס, ממרחים…

4. בכל המתכונים של הירוקים ניתן להחליף בין סוגי העליים. למשל מתכון למנגולד תמיד יהיה מצוין עם תרד. מתכון לתרד יהיה מצוין עם עלי ברוקולי. מרק קייל עם עלי כרובית יהיה אחלה.

5. בקיץ הם קטנים ובחורף רחבים ומאוד ירוקים. הם יכולים להיות עבים או דקים הכל תלוי במזג האויר הכללי.

6. כמו שהם אהובים עלינו הם אהובים גם על יצורים קטנטנים אחרים. זה לא נעים לפגוש אותם בארגזים ואנו עושים את מירב המאמצים לא לשלוח אותם. אך זיכרו: היצורים האלו יודעים מה טוב, וסימנים שלהם מוכחים לנו שמה שאנו אוכלים אכן נקי מרעלים. בגלל מזג האויר הנוח, פעילותם של הקטנטנים האלו בגינה רבה. את החורים, אם אינם רבים מידי, אני נוטה להשאיר. בדר"כ החורים נעשים ע"י זחלים. מכירים את הסיפור "הזחל הרעב"? זה סיפור על זחל שאוכל ואוכל ואוכל… ובאמת הם אוכלים המון ביחס לגודל גופם. למזלנו אחרי כל האכילה הזו כשהם מלאים, הם בדר"כ מוצאים להם מקום טוב בקרקע להפוך לגולם ולהמשיך בדרכם, כך שהם אינם נמצאים עוד בעלים. אנחנו שמחים להשאירם פה בגינה גם בכדי שכל השרשרת המופלאה שלנו תמשיך לעבוד.

7. אם קיבלתם פרחים ביחד עם העלים, איכלו גם אותם! לבריאות!

ערכים תזונתיים- הירוקים מאוד טובים לא רק כתוספת טעם וענין לחיך אלא גם לבריאות שלנו. הם כולם הכרחיים מאוד לבריאות ולתזונה מחזקת, במיוחד בימים הפכפכים כמו שלנו. יש בהם כלורופיל, קארוטנואידים, סיבים תזונתיים, חומצה פולית וגם ויטמין C ו K, מינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, זרחן.

זיכרו איך לשמור אותם- צריך לשמר את כולם יבשים, בשקית או קופסא אטומה, בתחתית המקרר איפה שהכי קר. אם העלים הגיעו אליכם רטובים (למרות אי הנוחות, אני מקווה שזה יקרה הרבה השנה, כי זה סימן לגשששששם) או שהחלטתם לשטוף אותם בטרם הכנסתם למקרר, זיכרו ליבשם טוב טוב. אפשר גם לעטוף במגבת או נייר סופג ורק אז להכניסם לשקית. שימור נכון ייתן להם אפילו שבועיים!

שיהיה שבוע טוב, ירוק, רטוב ובריא

שלכם צוות הגינה ומגי

לבריאות!

 

בסלי הירקות האורגניים צפוי (טיוטה בלבד):
תרד ניו זילנדי
חסה
עגבניות שרי בצבעים
גזר בצבעים
ארטישוק ירושלמי
בטטות
בצל
מלפפונים
שומר
כרישה

בסלי הירקות האורגניים הגדולים, גם:
דלעת
חסה
קייל
כוסברה

בסלי הפירות האורגניים:
בננות
פומליות
קלמנטינות
תפוזים

בסלי הפירות האורגניים הגדולים, גם:
אשכוליות אדומות
קרמבולות

היי, אנחנו מחכים לך 🙂