המנגו האורגני ושינויים חשובים בחלוקה אליכם בשבועיים הבאים.
המנגו האורגני שלנו נמצא עכשיו ממש בשיאו, רגע לפני שהוא נכנס לתרדמת החורף.
יש הרבה סיבות להתאהב בפרי היפה, המתוק והחושני הזה.
נתחיל מכך שהוא אזרח העולם :-). המנגו התחיל את המסע שלו בהודו, שם הוא נחשב כפרי הלאומי. משם, הוא נדד לצפון אמריקה והאמריקאים שהתרגשו מטעמו הטרופי המיוחד פיתחו זנים מקומיים שיוכלו להתאים לאקלים המקומי וכך נולדו הזנים האמריקאים טומי, קיט, קנט והיידן. חלפו להן השנים והוא הגיע אלינו, למזרח התיכון. והישראלים שאוהבים שילוב של מדע וחושים, פיתחו ממנו זנים נוספים: מאיה, שלי, נמרוד, טנגו וצריפין הם שמות הזנים שפותחו בארץ ומכאן, הוא הגיע מהר מאד גם לאירופה. בקיצור, הוא נמצא היום כמעט בכל מקום בעולם. אזרח העולם כבר אמרנו?
על הטעם הנפלא והנקטר העסיסי של הפרי הנהדר הזה לא צריך להרחיב. מספיק לטעום ממנו פעם אחת ולהרגיש את הלב מתרחב באושר מתוק. אבל חוץ ממתיקות, יש למנגו האורגני גם הרבה יתרונות בריאותיים:
נוגדי החמצון הטבעיים שלו, עוזרים להלחם בסרטן. הוא עשיר בויטמין A המצויין לראייה. שומר על העור צעיר, והזכות הויטמין B6 מגביר את כוח המוח בעיקר בקרב המבוגרים שבינינו. ומה עם הלב? כדי שנוכל להמשיך ולאהוב את המנגו האורגני הוא מגן על שריר הלב שלנו וכוס אחת של מנגו אורגני ביום תפחית את הסיכוי לחלות במחלות לב ותשאיר אותו חזק, בריא ומאוהב 🙂
אז איך אוכלים אותו? קודם כל, אפשר לנגוס בפרי בלי לקלף! מאד נוח ואפילו בריא. ואם רוצים לקלף? יש הרבה שיטות תראו מה מצאתי לכם כאן. מכירים?
את פרי המנגו יש לקטוף לפני הבשלתו, בכדי שלא יפול ויפגע. הוא מבשיל בטמפרטורת החדר ואז ניתן לשמרו במקרר או מוקפא. מכיוון שעונתו קצרה יחסית מומלץ להקפיא עכשיו מנגו חתוך שיספיק עד העונה הבאה. זה מעדן בפני עצמו ומצוין לשייקים וקינוחים! ולהילה אלפרט יש שפע מתכוני מנגו אורגני בשבילכם.
ואם כל הסיבות הנהדרות האלו לא מספיקות כדי להתאהב בפרי המדהים הזה, אגלה לכם גם שלפי המסורת הבודהיסטית, בודהא זכה להארה כאשר ישב למדיטציה תחת עף המנגו האורגני.
צפי לסלי ירקות ופירות אורגניים
אז תפסו, את המנגו האורגני, לפני שייגמר. הוא ממתין למלא את לבכם במתיקות, אהבה ושלווה.
שיהיה שבוע מתוק ואוהב. חג סוכות שמח!
לבריאות 🙂
שלכם, צוות הגינה ומגי