בלוגינה
אדממה – סויה, במובן הכי טרי שיש
בשבוע שעבר עשינו לכם היכרות עם צנון הדייקון שהוא ירק יפני שבישראל נחשב גם אלמוני, גם השבוע הגינה תדבר יפנית
צנון דייקון – הצנון הלבן שנערץ ביפן
'קולינריה' זו לפעמים שאלה של גיאוגרפיה. גיבור המדור שלנו היום (והארגז השבועי), צנון דייקון, ממחיש את העניין הזה מצוין. הרי
שקדים ירוקים – השקדים שאוכלים ישר מהעץ
אל הפרהיסטוריה של השקד כתבתי בעבר, אך מאחר שזו הדוגמה הבהירה ביותר לאופן בו התרחש התהליך הקדום של ביות צמחים
העונה של השסק כבר כאן מאחר ומדובר באחד מאותם פירות שרצוי לאכול ממש עם הבשלתם, חלון הזמן להנות מהשסק כהלכתו
ארטישוק – הפרח הרומאי שכולם אוהבים
ראשית אפריל היא התקופה המושלמת לחזור ולהיזכר בארטישוק (וכמובן, לחלוט אותו במים חמים ולעשות לו עוד מעללים רבים במטבח), כי
טחינה – הפרוזאק של העולם העתיק
יש מעט מאוד מרכיבי מזון שהצליחו לעשות את הקרוסאובר מהמטבח המזרח תיכוני המקומי אל עולם הקולינריה הבינלאומי, אבל זה בדיוק